Om Scandinavian Eyewear

Scandinavian Eyewear, är ett genuint, traditionsrikt svenskt företag som utvecklat glasögonbågar av högsta kvalitet sedan 1948. I över 70 år har vi levererat bågar med stor omsorg, även tidvis designat, produktutvecklat och tillverkat, på en och samma plats. I Jönköping, mitt i de djupa skogarna i Småland.

Företaget har ett autentiskt kulturarv, en lång designtradition och historia som få varumärken kan jämföra sig med. Vi anser att historia och tradition är något oerhört värdefullt – men bara om den används som plattform för att skapa nya visioner. Genom vårt eget drivna och engagerade design- och produktutvecklings team blickar vi hela tiden framåt och strävar efter att ligga i framkant oavsett om det gäller att utveckla material, tekniker eller form och uttryck.

Vår styrka är att vi fokuserar bara på glasögon, vi designar och utvecklar bågar av högsta kvalitet, med eleganta designlösningar och omsorg om de små detaljerna. Vi kan även stoltsera med att vara det enda svenska glasögonföretag som beviljats den kungliga hovleverantör titeln sedan 1983 för vårt varumärke Skaga, en titel vi bär med ära.

MED VÅRT KLASSISKA VARUMÄRKE SKAGA, SOM UNDER ÅREN FORMATS AV EN LÅNG RAD FRAMGÅNGSRIKA SVENSKA DESIGNERS, BLAND ANNAT SIGVARD BERNADOTTE, VÅGAR VI PÅSTÅ ATT VI I ALLRA HÖGSTA GRAD SATT VÅR PRÄGEL PÅ SKANDINAVISK GLASÖGONDESIGN.

Marchon Eyewear’s uppdrag är att hjälpa människor runtom i världen att se bättre, se bättre ut och må bättre. Som ett av världens största företag av designers, tillverkare och distributörer av kvalitativa glasögon och solglasögon specialiserar Marchon Eyewear sig på premiummärken inom mode, livsstil och sport.

Oavsett om vi hjälper människor att få tillgång till kvalitetsvård, skapar nästa innovation inom ögonvård eller stödjer leverantörer i deras verksamhet – hjälper VSP Vision människor att se alla möjligheter med den mest omfattande portföljen av ögonhälsa, glasögon och liknande verksamheter.